MORTIIS TO PERFORM REINTERPRETATION OF 1994 ALBUM ‘ÅNDEN SOM GJORDE OPPRØR’ AT COLD MEAT INDUSTRY 30TH ANNIVERSARY FESTIVAL
Mortiis will present a live reinterpretation of the 1994 release Ånden Som Gjorde Opprør this fall at the Cold Meat Industry 30th Anniversary celebration in Stockholm.
“I don’t just want to do the record as it was back in 1994, but rather excavate it from 1994 and drag it into the new light of the current world, while retaining the atmosphere of the original sound,” said Mortiis”
-neeceeagency.com/

 

Första gången jag träffade Håvard/Mortiis Ellefsen var på legendariska Cold Meat Industry 30 Years Anniversary på Klubben, Sthlm.

Han var supertrevlig så langade en flaska med resorbvatten till honom när han soundcheckade och mådde inte så prima. Bra fest kvällen innan!:D
Han hade nån inbokad fotosession på eftermiddagen (just dagen efter festen) med någon som hade kontaktat honom tidgare och efter den såg jag honom gå mot logen i full Mortiisklädsel, så frågade ifall jag kunde få ta EN bild innan han bytte om. Så tog faktiskt bara en enda ruta. Bilden blev helt ok så vi gjorde en deal och sen hängde den med rätt länge i alla möjliga sammanhang (massor med gig/turné posters & flyers) och finns fortfarande att köpa som poster i Mortiis webshop. Bra story:)
Fantastiska 2 dagar med CMI 30.