“Lyrical themes goes from the vastness of the cosmos, northern lore, the hardships of the 1800-hundreds and the fall of mankind.”Bandcamp

Inte den första och knappast sista gången jag ser WORMWOOD live. Det tuffar på bra för dom just nu.

Eftersom jag för det mesta är alltid lite efter i allehanda bandnytt, så googlade precis fram lite random saker och bla så blev namnet på senaste plattan från “Vita Arkivet” reducerad till bara “Arkivet”.  Fonus hade copyrightat V.A. och bråkade.  Nu tänker jag inte alls illa om Fonus för dom har den coolaste merchen som dom inte ens vet själva om.

Eller kanske dom gör? Egentligen var den tröjan riktigt häftig när det bara var MARDUK- Rostén som hade ett sånt, men skaffade en till mig själv för ett par år sen när jag råkade se den i nån webshop. Men oavsett. Personligen tycker jag att “Arkivet” låter bättre som albumnamn.

Lite line up nytt sen sist också. D.Johansson, trummisen i bandet sen alltid bestämde sig för att göra andra saker och avvek tidigare i höstas. Vet inte riktigt vad han sysslar med just nu, men såg honom senast på Waves of Darkness båten i september som livetrummis för Ordo Rosarius Equilibrio. Tatu Kerttula tog över och kör på med den äran.
Fun fact: Desiderii Marginis, som uppträdde på den nämnda WoD båten, släppte 2018 en platta som heter “Vita Arkivet”. Smalare genre/mindre sammanhang  så antar ingen hann märka nått:)

https://www.facebook.com/WormwoodSWE
https://wormwood-official.bandcamp.com/
Luciferian Society
Tag: Wormwood @ extremmetal.se
.