Två långa men jävligt trevliga dagar med att dokumentera MORBID på genrepet på torsdan tills årtiondets mest speciella gig som avslutning på lördagkvällen. Finns inte mycket annat att säga mer än att MORBID levde i allra högsta grad.

Necrobird (aka Pelles brorsa Daniel) blev framburen till scenen i en likkista iförd i Pelles gamla jeans och Pelles andra brorsa Anders gick före som lyktbärare. Effektfult som fan och introt var galet coolt (se klippen!)!  Jag försökte haka på men gjorde lite felbedömningar  så det blev inte det resultatet jag hade tänkt mig:) Jaja skitsamma. Massor med memorabilia uppsatt på väggarna. Pelles brev, gamla gigposters & foton osv. Och ett enormt inramat foto på Pelle Dead och LG med ett  gäng ljuslyktor på ett bord framför. Det fanns Pelle Pale Ale  (Åkersberga Bryggeri) att köpa till rimligt pris i baren.

Livebilderna tog man där man nu kunde landa med sina fötter och sen rörde man inte på sig så värst mycket så hade inte mycket sikt till vänstra sidan av scenen så tråkigt nog inga bra bilder på asgrymma John & Uffe. E. bakom trummorna var skymd mesta tiden också. Den enorma semlan såg riktigt disgusting ut när den flög iväg in i publiken och den lyckades jag faktiskt ta en bild på:) Packat på scen & packat framför så bara att gilla läget och göra det man kunde där man nu råkade hamna. Ljud/techkillarna (Zebastian & Abrahao, hoppas namnen blev rätt?) fick allt att låta bra! Guldfolk!

Dokubilderna från dom två dagarna är bara för bandet och ska möjligen resultera i nånting. Eller kanske inte. Om dom publicerar nått så kan jag göra det men annars inte. Några snapshots på folk, men få bilder och så många vänner och bekanta som man aldrig ser nuförtiden men som dök upp för detta event. För en gångs skull var det skoj att mingla lite.

Givetvis drog jag på mig någons halvcorona så det har gått jävligt segt att rodda ihop bilder & uppdateringar. Men nu så. Backdating rule! Grattis till oss som var där och
tack till alla i MORBID!!

[Awesome inspelningar (YouTube) längre ner av VetelinmiesFinn Håkon Rødland] [Finn Håkon…en intressant Norrman » Läs]  [MORBID timeline snodd från Wiki]

Line-up:
Dr. Schitz (Jens Näsström) Bass (MORBID 1986-1988)
Gehenna (John Hagström) Guitars (SCAPEGOAT, MORBID 1985-1988)
TG (Torbjörn Gräslund ) Guitars (MORBID 1987)
Napoleon Pukes (Ulf Cederlund) Guitars (MORBID 1987-1988)
Erik Danielsson Drums
Necrobird (Daniel Ohlin) Vocals

https://www.facebook.com/klubbfredagsmangel
Jakobs Kök & BarEXTRA BONUS: MORBID tribute MÖRBIT 7 maj 2011. Kafé 44, Stockholm, Sweden.
(Erik Wallin, Peter Stjärnvind, Erik Danielsson, Erik Gustavsson, David Blomqvist.)
Filmad av Mattias Indy Pettersson