watain2010För mig har WATAIN live x 2 varit årets absoluta höjdpunkter. Först en helt otrolig uppvisning på Party.San i augusti, där dom hade hand om finalen på första festivalkvällen, och nu Klubbenspelningen som sista spelning på Reaping Death turnén. Trodde inte riktigt att det skulle kunna bli samma sak här med nerbantade eldar och mindre utrymmen, men hade ganska så fel. Det blev en stinkande, brännande, mäktig och på gränsen till extatisk mässa som jag fortfarande inte har hämtat mig ifrån. Märks det kanske??;)

Det hela avslutades med överjordiskt vackra Waters of Ain på tre gitarrer och nånstans i mitten av låten bröt jag nästan ihop. Ja jävlar…S.L. från THE DEVIL´S BLOOD gjorde WATAIN sällskap under avslutningen och ska också bli deras andregitarrist under USA turnén istället för Set. Hade fått tillåtelse från bandet att plåta hur/var jag ville under hela spelningen, men gick aldrig tillbaks till diket efter dom första låtarna, utan stannade i en grop bakom scenen resten av spelningen med S.L. och några andra. Och precis under eld och ruttnande saker…bidrog nog också till mitt sinnestillstånd. Bilderna blev rätt skitiga och schyssta tycker jag.

[Live clip by schwartzkopf666]

 


http://www.templeofwatain.com/